Software WBSO subsidie 2021/2022 aanvragen

Hogere WBSO subsidie?
Gouden Kubus BV is Marktleider in WBSO subsidies voor software ontwikelende bedrijven, met ruim 20 jaar ervaring.
Wij nemen al uw innovatie inspanningen serieus en onderzoeken deze graag nader om zo te beoordelen of een overstap naar Gouden Kubus u wellicht een hogere WBSO toekenning kan opleveren. En wij zijn trots op ons hoge slagingspercentage.

Benieuwd geworden?
Wij kijken met een frisse blik naar uw organisatie en onderzoeken deze graag met scherpe, brede en technisch diepe interviews. Nodig ons eens uit voor een gratis subsidiescan. Bel ons op 035-785 2734 of stuur ons een contact bericht.

Gratis second opinion!
Onze mensen zijn gespecialiseerd in het aanvragen van software WBSO subsidies en fiscale innovatie regelingen en zoeken dieper. Vraag ons eens om een second opinion! Wij gaan dan geheel vrijblijvend een inventarisatie-gesprek met u aan om uw R&D, zonder kosten, grondig te inventariseren en adviseren u of er al dan niet een WBSO subsidie optimalisering mogelijk is.

GOUDEN TIP: Uw VPB verlagen!
Een reductie tot 72% van de vennootschapsbelasting is wellicht mogelijk na ontvangst van uw WBSO subsidie.
Meer weten? Klik op de Innovatiebox tab.

Hoe software WBSO aanvragen?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor software WBSO subsidie?
Een software WBSO aanvraag moet voldoen aan de verwachtingen en regels van de RVO. De administratieve vereisten, het gewenste technische niveau, welke werkzaamheden wel of juist niet voor software WBSO in aanmerking komen, als ook de formaliteiten er omheen worden als lastig ervaren. Onze specialisten adviseren u graag over de rand/voorwaarden van een succesvolle software WBSO aanvraag.
Wij nemen uw subsidie aanvraag geheel uit handen en begeleiden u bij het opzetten van de bijbehorende administratie en het 'complient' zijn.
Interesse in software WBSO subsidie? Bel ons op: 035-785 27 34 of stuur ons een contact bericht. Wij helpen u graag.

Wat is WBSO subsidie?
De WBSO is een belastingvoordeelregeling voor ontwikkelwerkzaamheden die u in mindering brengt op de loonbelasting.
De betekenis van de WBSO afkorting is "Wet ter Bevordering van Speur en Ontwikkelwerk".

Wie krijgt WBSO subsidie?
Op voorwaarde dat men aan R&D ontwikkeling jaarlijks 500 uur of meer doet is de WBSO subsidie bedoeld voor ondernemingen die R&D met eigen ontwikkelaars uitvoeren. En ook is de WBSO voor zelfstandigen bedoeld die inkomstenbelasting betalen; indien u als zelfstandige eigen personeel heeft kunt u voor uw eigen R&D uren als ook voor die van uw medewerkers WBSO subsidie aanvragen.

Hoe het WBSO subsidie voordeel berekenen?
Voor de WBSO is het forfaitair uurloon in de WBSO regeling voor 2021/2022 bepaald op €29,- per uur voor de te verrekenen loonkosten voor de eerste WBSO aanvragen. Na twee jaar hanteert de RVO vervolgens het gemiddelde uurloon voor uw WBSO uren van de onder WBSO subsidie werkende personeelsleden.

Om het WBSO voordeelpercentage voor de R&D kosten te berekenen hanteert het RVO twee schijven:
Voor de eerste schijf is 32% het tarief van de S&O loonsom tot € 350.000,-.
Voor de tweede schijf is het tarief 16% voor alles daarboven.
Technostarters ontvangen 40% en 16% (u bent dan minder dan 5 jaar inhoudingsplichtige en hebt nog geen of maximaal 2 jaar WBSO subsidie ontvangen)
De zelfstandige/ZZP’er heeft recht op een standaard S&O aftrek van € 12.775,- Een startende zelfstandige krijgt nog eens een aanvullende aftrek van € 6.391,-
Het jaarlijks budget voor de WBSO aanvragen is ongeveer € 1200 miljoen.

Wat zijn de WBSO voorwaarden voor WBSO subsidie projecten?
WBSO subsidie kan worden verkregen voor software ontwikkeling - met uw eigen developers - in de eigen onderneming en voor ontwikkel-werkzaamheden die u in house uitvoert voor klanten, en u als IT bedrtijf een risico neemt om het te gaan ontwikkelen.
Uw project hoeft niet te slagen om in aanmerking te komen voor WBSO subsidie.

Ondernemers kunnen WBSO aanvragen voor twee type projecten:
  • Ontwikkeling van technisch nieuwe programmatuur/software/producten
  • Technisch wetenschappelijk onderzoek
(Bij software WBSO aanvragen moet het gaan om software ontwikkel activiteiten, die nieuw zijn voor de eigen organisatie en zijn gericht op het tot stand brengen van voor de aanvrager technisch nieuwe (onderdelen van) programmatuur met als doel het werkingsprincipe van de oplossing aan te tonen.)
En natuurlijk moet u een WBSO administratie bijhouden.
Wij helpen u graag bij het juist verwoorden van de software WBSO aanvraag en komen jaarlijks om-niet langs om onze klanten te helpen bij het perfectioneren van hun WBSO administratie map.

Wanneer een WBSO aanvraag indienen?
Het is belangrijk om de WBSO aanvraag in te dienen vóór de start van uw R&D werkzaamheden.
Natuurlijk kan het ook later, maar dan mist u WBSO subsidie over een deel van de ontwikkel werkzaamheden. Bedrijven mogen vier maal per kalenderjaar WBSO aanvragen indienen. (Voor zelfstandigen geldt er geen maximum.) Per keer kunt u kiezen voor een periode van drie tot twaalf maanden. WBSO aanvragen gelden altijd voor de software ontwikkel werkzaamheden die in het tijdsvak na het aanvraagtijdstip liggen. De periode waarin de WBSO subsidie kan worden aangevraagd is doorlopend.

Wanneer ontvangt u de WBSO subsidie?
Binnen drie maanden, vanaf aanvang van de aanvraagperiode, moet de RVO uiterlijk uitsluitsel geven over een WBSO aanvraag.
Het ontvangen voordeel in de WBSO beschikking verrekent u dan met uw loonheffing aangifte. En als ZZP’er met uw inkomstenbelasting aangifte.

Waarom kiest men Gouden Kubus?
  • Meer dan 20 jaar ervaring in subsidie voor software innovatie
  • Onze WBSO aanvragen hebben een bijna 100% succes rate
  • Marktleider en specialist op het gebied van Software-WBSO-Subsidie aanvragen
  • No cure, no pay, op uw genoten voordeel; geen subsidie ontvangen = geen kosten
  • 100% deskundige enthousiaste software subsidie specialisten
  • Sympathieke club ;-)
Meer informatie nodig?
Meer weten over uw software WBSO subsidie? Bel ons eens op 035-785 2734 of stuur ons een contact bericht. Zie ook rvo.