WBSO- SUBSIDIE SOFTWARE ONTWIKKELING en RDA


WBSO- Subsidie Software Ontwikkeling en de R&D Aftrek
Let op: De RDA subsidieregeling is opgegaan in de WBSO Software Ontwikkeling Subsidieregeling, hierdoor kunnen ook R&D-kosten en -uitgaven opgevoerd worden binnen de WBSO - Subsidie Software Ontwikkeling Aanvraag.
De WBSO Software Ontwikkeling Subsidieregeling vergoedt vanaf 1 januari 2016 een deel van de loonkosten én kosten en uitgaven t.b.v. uw R&D-projecten. Hierdoor hoeft u de RDA niet meer separaat op te geven.

De RDA subsidie aanvraag, ook wel RDA aftrek genoemd, is een fiscale subsidie aanvraag die inging in 2012. De RDA subsidie aanvraag zorgt naast de WBSO - Subsidie Software Ontwikkeling en de Innovatiebox voor lastenverlichting voor innovatieve ondernemers.
Met de RDA subsidieregeling kan een extra aftrek worden verkregen op de fiscale winst. Voorwaarde bij de RDA is dat er gebruik wordt gemaakt van de WBSO- Subsidie Software Ontwikkeling Regeling. Zowel ondernemers in de zin van de vennootschapsbelasting als ondernemers in de zin van inkomstenbelasting die ook de WBSO Software Ontwikkeling subsidie aanvragen, kunnen RDA subsidie aanvragen. De uitvoerende instantie is de RVO.

Wilt u meer weten? Uw WBSO - Subsidie Software Ontwikkeling verhogen? Door onze jarenlange ervaring als WBSO Software Specialist zijn wij in staat om de WBSO - Subsidie Software Ontwikkeling van nieuwe klantensubstantieel te vergroten, meestal met de helft, soms veel meer. Wilt u meer WBSO - Subsidie Software Ontwikkeling? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.


RDA in notendop
  • Heffingskorting op de Vennootschaps- of Inkomstenbelasting.
  • Voor innovatieve ondernemers.
  • Wetsartikel 3.52a in de Wet inkomstenbelasting 2001 .
  • WBSO-Subsidie en RDA: De RDA subsidieregeling is gekoppeld aan de WBSO subsidieregeling en sluit zoveel mogelijk aan bij de procedure voor het aanvragen van WBSO subsidie. Kortom de WBSO-Subsidie Software Ontwikkeling en RDA subsidie kunnen tegelijkertijd aangevraagd worden. Als er geen gebruik wordt gemaakt van de WBSO- Subsidie Software Ontwikkeling Regeling kan ook geen RDA subsidie worden aangevraagd.